(Kinesio)taping

kinesiotaping is een specifieke tapetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam.

De tape heeft als doel om het zenuwstelsel en het circulatiesysteem te activeren waardoor de aangedane spieren en pezen sneller en beter herstellen. Vanuit dit idee werd een elastische tape ontwikkeld die de spieren en hun functie ondersteunt zonder dat daarbij de beweging beperkt wordt. De tape kan na aanbrengen enkele dagen gedragen worden.

Bij de klassieke taping wordt gebruik gemaakt van niet-elastische witte tape. Het heeft als doel om een gewricht te ondersteunen, te stabiliseren en/of te immobiliseren. Vaak maakt men gebruik van deze techniek bij het behandelen van sporters met verstuikingen of minder stabiele en instabiele gewrichten.

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

De tape wordt op een specifieke manier op het te behandelen lidmaat gekleefd. Hierdoor kunnen verschillende effecten bekomen worden zoals pijndemping, het verminderen van spierspanning, het ondersteunen van de gewrichtsfunctie en het stimuleren van bloed- en lymfecirculatie.

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

De tape kan bij vele aandoeningen gebruikt worden. Enkele voorbeelden zijn: spierspanning, ligamentaire blessures, lymfoedeem, peesletsels, schouderimpingement, rugklachten, kniepijn, hielspoor,….

Ondersteuning nodig bij je herstel?

Laat je bijstaan door ons team van kinesisten.
Aan de hand van juiste kennis en tools, starten we je proces.