Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op het herstellen van de normale functie en beweeglijkheid van een gewricht.

Hoe wordt deze behandeling toegepast?

Tijdens een uitgebreid vraaggesprek en functioneel onderzoek wordt gezocht naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Na dit onderzoek wordt het letsel behandeld door middel van mobilisaties en manipulaties. Deze behandeling wordt vaak aangevuld met houdings- en bewegingsadvies en thuisoefeningen om het effect van de behandeling voor lange tijd te kunnen behouden en herval te vermijden. Daarnaast wordt, afhankelijk van het letsel, gestart met een functioneel en individueel oefenprogramma.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Manuele therapie is een meerwaarde voor de behandeling van zeer veel letsels en klachten, zowel ter hoogte van de wervelkolom als ter hoogte van de ledematen. Zowel gewrichtsklachten als pees-, spier- en zenuwaandoeningen kunnen een goede indicatie zijn voor manuele therapie. Enkele voorbeelden hiervan zijn acute en chronische rug- en nekklachten, kaakpijn, hoofdpijn, schouderpijn, peesklachten zoals tennisellebogen of achillespeesontstekingen, hoofdpijn, bekkenpijn en sportletsels. Ook postoperatief is manuele therapie een belangrijk onderdeel tijdens de revalidatie.

Ondersteuning nodig bij je herstel?

Laat je bijstaan door ons team van kinesisten.
Aan de hand van juiste kennis en tools, starten we je proces.