Neurologische aandoeningen

Ontdek de kracht van revalidatie. Laat je door ons begeleiden naar een kwaliteitsvol leven. Wij helpen u om uw maximale functionele potentieel te bereiken. 

Kies voor een nieuw begin

Wanneer we spreken over neurologische aandoeningen hebben we het over problemen aan het zenuwstelsel. Hierdoor kun je lichamelijk een ongemak of beperking ondervinden. Veelvoorkomende aandoeningen zijn beroertes, multiple sclerose (MS), ziekte van Parkinson, traumatische hersenletsel, enz.

Met de behandelingen die we toepassen in de kinesitherapie herstellen we het bewegingsvermogen. Iedere patiënt is uniek en heeft een eigen verhaal en traject, waardoor symptomen ook variëren in ernst. Na de eerste ontmoeting met één van onze kinesisten stellen we een revalidatieplan op. Doorheen je proces stellen we het plan verder af op je behoeften, doelen en wensen.

Wij begrijpen dat neurologische aandoeningen een grote impact kunnen hebben op het dagelijks functioneren en je levenskwaliteit. Samen starten we de reis naar herstel en optimaliseren je functionele capaciteiten.

De meest voorkomende aandoeningen

  • In geval van beroerte staan spierkracht en evenwicht centraal. Kinesitherapie kan ook helpen om spasticiteit te verminderen. We leren je ook compenserende bewegingspatronen aan.
  • Bij multiple sclerose of MS streeft je kinesist naar het behoud van mobiliteit net als het verminderen van spasticiteit.
  • Heb je de ziekte van Parkinson, helpen we je bij het verminderen van stijfheid, een betere coördinatie en balans. 
  • Wanneer je te maken krijgt met traumatische letsels kun je bij ons in de kinepraktijk terecht voor het herstellen van de motorische functies, evenwicht, coördinatie en cognitieve vaardigheden.

Ondersteuning nodig bij je herstel?

Laat je bijstaan door ons team van kinesisten.
Aan de hand van juiste kennis en tools, starten we je proces.